15 вер. 2014 р.

Про ненависть, мистецтво та мул

Афоризм:


Ненависть — помста боягуза за пережитий ним страх. Бернард Шоу.

Крилатий латинський вислів (і його транскрипція, підкреслення вказує наголос):


Ars est celare artem [арс ест целяре артем]: справжнє мистецтво – в умінні приховати мистецтво (справжнє мистецтво полягає в тому, щоб зробити його непомітним).

Значення іншомовного слова:


Сапропель (від сапро... і грец. πηλός – грязь, мул): колоїдальні відклади, що утворюються на дні річок і озер внаслідок перегнивання решток рослин і тварин. Застосовують як добриво, а також для мінерально-вітамінної підгодівлі сільськогосподарських тварин і у грязелікуванні.

Краса природи:


[caption id="" align="aligncenter" width="640"] Автор фотографії: Max Denisevich[/caption]

PS.


Сьогодні – Міжнародний день демократії (буквально – «влади народу»). Та мені більше подобається свято, яке до 2003 року (не зрозуміло, відмінили його в подальшому чи перенесли на іншу дату) було національним у Японії - день вшанування людей похилого віку. Крім цього, я б відмітив відкриття у 1928 році Флемінгом пеніциліну – першого антибіотика, що врятував життя тисячам людей та створення у 1971 році організації «Грінпіс» (хоча Чарльз Вілен у своєму відомому творі «Гола економіка. Викриття нудної науки» й називає (до речі – досить обґрунтовано) екологічні організації «служкою» політиків і бізнесменів)

Немає коментарів:

Дописати коментар