20 лип. 2014 р.

Мікулін О. О. Активне довголіття (Моя система боротьби зі старістю)(закінчення)

Микулин А. А. Активное долголетие (Моя система борьбы со старостью
Як і обіцяв учора , сьогодні викладаю свої виписки з другої частини книжки Олександра Олександровича Мікуліна, присвяченої системі активного і довговічного життя (Микулин А. А. Активное долголетие (Моя система борьбы со старостью). Вона буде дещо довшою, ніж учорашня, однак у ній є одна цікава особливість – автор наводить розпорядок свого дня згідно розробленої ним системи. Я, з деякими скороченями, наводжу його повністю – можливо, хтось візьме на озброєння. Також у цій частині книжки автор впритул наближається до пояснення роботи м’язової системи людини і, незважаючи на отримані позитивні результати, не радить переходити на роздільне харчування. Чому? Читайте далі:
  • Робота м'яза супроводжується обернено пропорційним падінням в ній вільного негативного електрозаряду.
  • Приступаючи до процедури бігу, починають так: один вдих на два кроки і один видих на два кроки. Після появи «другого дихання» - чотири кроки на вдих і чотири на видих. При нормальному бігу об'єм легенів цілком не використовується. Тому в нижній частині легень поступово накопичується вуглекислий газ. Слід зробити гранично глибокий вдих через кожні 50 кроків.
  • Я встаю з-за столу, коли можу з не меншим апетитом з'їсти ще стільки ж.
  • «Римська» вага – ріст (сантиметри) мінус 100.
  • Кожен рік я проводжу одне або два семиденних голодування.
  • У день слід пити не менше 7-8 склянок рідини для розрідження крові.
  • Переходити на роздільне харчування треба дуже повільно і поступово. В іншому випадку ті антитоксини, які наш організм виробляє для боротьби з бродінням змішаної їжі в кишках, продовжуючи за інерцією розмножуватися, можуть викликати отруєння організму і високу температуру.
  • Чим довше людина лежить без сну, тим більше втрачає сил.
  • Пітніння в лазні по корисності не може замінити пітніння при фізичних вправах.
  • Чому природа наділила тіло здорової людини температурою 36-37 ºС? Якраз в цьому діапазоні температур для нагрівання води на 1 ºС потрібна мінімальна кількість кілокалорій (питома теплоємність сягає мінімуму).
  • Щоденний інтенсивний біг 20-30 хвилин з рясним потовиділенням я вважаю найважливішою процедурою для здоров'я.
  • М'язи тварин і людини, що постійно торкалися землі, були влаштовані природою так, що вони повинні були нести в собі негативний електрозаряд, відповідний величині заряду земної поверхні, на якій жива істота знаходилася в даний момент.
  • Будь-яка розумова або фізична робота, виконувана людиною, ізольованою від землі, супроводжується зменшенням її від'ємного природного заряду.
  • Під час розумової праці корисно тримати заземлену металевим дротом кульку або інший металевий предмет у лівій руці, а під час сну кінець заземленого м'якого тонкого дроту може лежати, наприклад, поверх простирадла
  • РОЗПОРЯДОК ТРУДОВОГО ДНЯ: Прокидаюся 7 годині. Знімаю з ніг заземлення і вмикаю кімнатний іонізатор. Потягуюсь і, лежачи в ліжку на спині, починаю дихальну гімнастику (10 разів). Далі - вольова гімнастика (1 хв). Потім, продовжуючи лежати на спині, роблю «велосипед» (20 обертів кожною ногою). Потім ноги випрямляються, описують якомога ширші кола (3 рази) і знову «велосипед» (20 разів). Так - 3 цикли. Кожен цикл 25 секунд. Вставши з ліжка, починаю гімнастику з двокілограмовими гантелями. Спершу вправи для рук, потім присідання, нахили, повороти - всього 5 хв. Після гімнастики переходжу до занять на «машині здоров'я» і роблю три цикли по 15 повних рухів тулубом вперед і назад. Після кожного циклу - відпочинок з глибоким диханням (вдих - носом, видих - ротом). Кожен цикл – 2 хв. Потім вимикаю іонізатор. Одягаюся в тренувальний костюм і біжу 3 кілометри, чергуючи біг швидким кроком кожні 5 хвилин, жорстко ступаючи на всю ступню з перевагою на п'яту (якщо на вулиці дуже погана погода, бігаю підтюпцем на місці або по коридору туди-сюди по 5 кроків - 10 хвилин). Потім роблю віброгімнастику (2 хв). Якщо під час зарядки не було потовиділення, приступаю до кімнатної бані у ванній (5 хв), потім душ - 1 хв, спочатку теплий, а потім прохолодний. Якщо немає часу на душ – обов'язково обтираю все тіло волохатою рукавицею (вода – кімнатної температури). Потім голюся, вмиваюся і одягаюся. Снідаю переважно вівсяною кашею. Під час сніданку знову вмикаю свій іонізатор. На роботі чи вдома вдень я зайнятий переважно розумовою працею. Для відпочинку клітин мозку намагаюся кожні 1,5-2 години на 5 хвилин відволікатися і робити віброгімнастику, два цикли по 30 струсів. Цей спосіб різко знижує втому. Намагаюся щодня ходити пішки швидким бадьорим кроком не менше 2-3 кілометрів. Для відпочинку мозку вечорами не працюю, а читаю белетристику (1 година). Перед сном 10-15 хвилинна прогулянка бадьорим кроком. Засинаю в 23 години.
  • Для високої трудової активності вважаю цілком достатнім витрачати в день на своє здоров'я приблизно півтори години, що становить лише 8 % від кількості годин неспання на добу.
  • Чим більше в секунду нейтралізовувати в м'язі електрозарядів, тим більше в кожну секунду в м'язі буде відкладатися залишків продуктів обміну речовин, які повинні видалятися при русі руки скороченням м'язів. Але якщо рука тримає вантаж нерухомо, то шлаки будуть йти дуже повільно. Отже, втома буде приходити швидше. Ось чому при багаторазовому підйомі і опусканні гирі рука втомлюється менше, ніж при її простому утриманні.
  • Ми в основному використовуємо енергію їжі для того, щоб м'язи були м'якими і розслабленими, для того, щоб у всьому організмі в процесі обміну речовин відновлювалися електрозаряди.
PS. Згадувана автором література:
  • Г. О. Сергєєв «Біоритми і біосфера» (Г. А. Сергеев «Биоритмы и биосфера»).
  • В. Е. Нагорний «Думка і рух» (В. Э. Нагорный «Мысль и движение»).

Немає коментарів:

Дописати коментар