13 трав. 2014 р.

Про людство, наполегливість і мадонну

Афоризм:


Люби людство скільки тобі завгодно, але не вимагай взаємності. Дон-Амінадо.

Крилатий латинський вислів (і його транскрипція, підкреслення вказує наголос):


Gutta cavat lapidemутта кават лапідем]: крапля довбає камінь. Часто можна зустріти цей вираз з продовження «…non vi, sed saepe cadendo [нон ві, сед сепе кадендо]» (…не силою, але частим падінням).

Значення іншомовного слова:


Мадонна (від італ. madonna – моя пані; Богородиця): 1) У католицькій релігії назва Богородиці, а також її зображень в образотворчому мистецтві. 2) Застаріле звертання до заміжньої жінки в Італії..

Краса природи:


[caption id="" align="aligncenter" width="640"] Автор фотографії: ressaure[/caption]

PS.


У правдивості сьогоднішнього крилатого латинського вислову, напевне, кожен з нас переконувався не раз. Я маю на увазі не побачений камінь, який продовбала частим падінням вода, а необхідність наполегливої праці для досягнення успіху. Головне – звернути увагу на доповнення «не силою». Дуже часто ми, прочитавши мотивуючу книжку чи подивившись якийсь фільм, вирішуємо кардинально змінити наше життя. Спочатку ніби й добре йде (якщо не зважати на здивовані погляди людей з вашого оточення), але з часом все менше завзяття, все більше ліні й певних поступок. А якби взялися поступово, але не втрачали завзяття – результат був би кращим (а головне - тривалішим). Яскравий приклад – різноманітні дієти: щойно якась жінка (чи, рідше, чоловік) відчують себе затовстими (або, частіше, їм на це хтось вкаже) – накидаються на різноманітні дієти, як голодний на хліб. Минає тиждень, другий, фаза активної втрати ваги (а насправді – 2 кг запасу води в організмі) минає, а з нею минає і початкове завзяття та рішучість. Та й постійно харчуватися так, як рекомендує більшість дієт – практично неможливо (або дорого, або несмачно, або й те й інше разом). А слід було б обрати зовсім інший шлях – поступово, але наполегливо зменшувати розмір чи калорійність свого раціону. Відмовилися від однієї щоденної булочки чи кухля пива – подивилися результат. Вага не зменшується – відмовилися від ще однієї і т.д. Або збільшили фізичні навантаження. Але теж поступово! Не кидайтеся у перший же день (зазвичай - понеділок) зробити 100 присідань і 100 віджимань, та ще й пробігти 10 км. Почніть з 10/10/1, і щотижня додавайте 10/10/1. Беріть наполегливістю, а не силою. Вважайте, що будь-яка ваша проблема – справді камінь. І якщо будете щосили гатити в неї головою – не факт, що саме голова виявиться міцнішою.

Немає коментарів:

Дописати коментар