15 жовт. 2014 р.

Про пропаганду, причину та розмову

Афоризм:


Секретом ефективної пропаганди є відмова від прагнення говорити про багато речей і зосередження усіх зусиль на небагатьох питаннях. Йозеф Геббельс.

Крилатий латинський вислів (і його транскрипція, підкреслення вказує наголос):


Causa aequat effectaауза екват еффекта]: причина адекватна наслідкам.

Значення іншомовного слова:


Інтерв’ю (англ. interview, букв. – зустріч, бесіда): жанр публіцистики, розмова журналіста з політичним, громадським або іншим діячем з актуальних питань.

Краса природи:


[caption id="" align="aligncenter" width="640"] Автор фотографії: mcdri86[/caption]

PS.


Сьогоднішній день багатий на свята. В першу чергу хотілося б відмітити Міжнародний день сільських жінок. Адже саме ці жінки є справжніми берегинями нашого народу, його культури, звичаїв і навіть життя (згадаймо хоча б, що саме на їхні плечі було покладено основний тягар відродження повоєнного села). Також сьогодні – Всесвітній день миття рук. Я спочатку не повірив цифрі, але у кількох джерелах інформація збігається: від хвороб, зумовлених брудними руками, щодня (!) помирає близько 5 тис. дітей (особливо у країнах Азії та Африки). Ще одна важлива дата – Міжнародний день білої тростини (символу людей з обмеженими можливостями), що має за девіз слова: «Толерантність, рівність, інтеграція». Якщо з відзначенням першого свята у вас і можуть виникнути проблеми (хоча пригадайте добряче, невже немає жодної знайомої чи сусідки, що виросли в селі), то помити руки і допомогти на вулиці людині з обмеженими можливостями – цілком у ваших силах. Дякуйте жінкам, мийте руки, допомагайте ближнім – на вечір почуватиметеся особливо.

Немає коментарів:

Дописати коментар