29 жовт. 2014 р.

Про молитву, лікування і проміжок

Афоризм:


Сенс молитви не в тому, щоб впливати на Бога, але в тому, щоб змінити характер того, хто молиться. Серен К’єркегор.

Крилатий латинський вислів (і його транскрипція, підкреслення вказує наголос):


Contraria contrariis curantur [контраріа контрарііс курантур]: протилежне лікується протилежним. Гіппократ. У гомеопатичному лікуванні дотримуються протилежного твердження: «similia similibus curantur [сіміліа сімілібус курантур]» – подібне виліковується подібним.

Значення іншомовного слова:


Інтермедія (відлат. intermedius – проміжний, середній): 1) Невелика драматична п’єса, переважно комедійного характеру, яку виконують між актами спектаклю. 2) музичн. Проміжний епізод у фузі (між двома проведеннями теми).

Краса природи:


[caption id="" align="aligncenter" width="640"] Автор фотографії: klausbalzano[/caption]

PS.


Сьогодні хотілося б зупинитися не на крилатому латинському виразі, а на афоризмі. Думку про необхідність двосторонньої роботи в молитві ми нещодавно зустрічали у Митрополита Сурожського Антонія, сьогодні її стверджує К’єркегор. Знаково, що саме цього дня у 1863 році засновано Міжнародний Червоний Хрест. Хоча ця організація і не має визначеної релігійної належності, однак ті принципи, що покладені в основу її роботи, є загальнолюдськими і загальнорелігійними. А ще в цей день у 1945 році вперше у масовий продаж надійшли кулькові ручки – тому маєте всі підстави сходити в найближчий канцелярський магазин і зробити собі маленький подарунок.

Немає коментарів:

Дописати коментар