1 груд. 2014 р.

Про мрію, необхідність і фундук

Афоризм:


Мрія жінки — бути жінкою мрії. Едуард Севрус.

Крилатий латинський вислів (і його транскрипція, підкреслення вказує наголос):


Navigare necesse est, vivere non est necesse [навігаре нецессе ест, вівере нон ест нецессе]: плисти необхідно, жити ж немає необхідності. Гней Помпей. Зазвичай говорять лише першу половину фрази, вказуючи на життєву необхідність якогось вчинку, що вимагає долання певних труднощів.

Значення іншомовного слова:


Фундук (тур. findik) – вид кущових або деревних рослин роду ліщина. Поширені на Балканському півострові і в Малій Азії. Плоди споживають свіжими та підсмаженими. Інша назва – ліщина ломбардська.

Краса природи:


[caption id="" align="aligncenter" width="640"] Автор фотографії: MikeAncient[/caption]

PS.


Намагаюся на цьому сайті уникати політики, однак не можу оминути увагою важливу подію, що трапилася цього дня у 1991 році, коли на Всеукраїнському референдумі 90,32 % громадян України висловилися за її незалежність. Тоді вона дісталася нам майже задарма і це, не в останню чергу, дещо знизило її цінність в очах загалу. До чого це призвело – бачимо на прикладі подій сьогодення. Також хочу нагадати, що саме цього дня відзначається Всесвітній день боротьби проти СНІДу – хвороби, яку дехто заперечує, але важко заперечити ту величезну кількість людей, що загинули від неї. І ще про одну подію слід згадати – у цей день в 1990 році було закінчено пробивання тунелю під Ла-Маншем. До речі, пам’ятаєте, у п’ятницю ми згадували Джеймса Нейсміта, що винайшов баскетбол. Так от, саме 1 грудня 1891 року вважається офіційним днем народження цієї гри. Як бачите, приводи для святкування досить різноманітні (та ще ж і не забудьте, що сьогодні починається календарна зима) – кожен знайде для себе своє.

Немає коментарів:

Дописати коментар