16 груд. 2014 р.

Про милосердя, шкоду і ворота

Афоризм:


Милосердя — це не кістка, яку ти кидаєш собаці. Милосердя — це кістка, яку ти кидаєш собаці тоді, як сам голодний не менш за неї. Джек Лондон.

Крилатий латинський вислів (і його транскрипція, підкреслення вказує наголос):


Ne noceas, si iuvare non potes [не ноцеас, сі юваре нон потес]: не нашкодь, якщо не можеш допомогти.

Значення іншомовного слова:


Портал (італ. portale, від лат. porta – вхід, ворота): 1) Архітектурно виділений на фасаді вхід у великий будинок, переважно громадського призначення. 2) Частина металевої конструкції або машинної станини П-подібної форми.

Краса природи:


[caption id="" align="aligncenter" width="640"] Автор фотографії: jakintza_ikastola[/caption]

PS.


Зазвичай вкрай негативно ставлюся до всіляких забобонів, «причеплених» до християнських святих (купальські свята на Івана Хрестителя, ворожіння на Андрія тощо), однак забобон, пов’язаний з сьогоднішнім святим підтримую беззастережно. Хто не знає – сьогодні православний світ вшановує Івана Мовчальника. Так от, в цей день усілякими забобонами вимагалося якомога менше говорити (звична паралель між назвою святого та побутовою річчю – як, наприклад, звичай святити мак на Маккавеїв). Серед єзотериків його навіть називають Днем Світової Тиші (саме так, усе з великої літери, як вони люблять). Як на мене, мовчання ніколи не буває зайвим – недаремно ще від часів Піфагора його вважали однією з ознак людини думаючої. Тож маємо нагоду вшанувати пам’ять святого і заразом здобути трохи користі для себе.

Немає коментарів:

Дописати коментар