16 лист. 2014 р.

Робін Шарма. Монах, що продав свій «Феррарі» (ч. 3)

Робін Шарма. Монах, що продав свій «Феррарі»
Не впевнений, що ви вже встигли опрацювати весь учорашній матеріал, але міняти традицію не буду і пропоную нову (хоч і зменшену) порцію  виписок (див. частина 1, частина 2) з автомобільно-монашої книжки (Робин Шарма. Монах, который продал свой «Феррари». - М.: ООО Издательский дом «София», 2003. — 224 с.). Сьогодні мова йтиме про п'ятиетапний метод досягнення мети, Книгу бажань та правило «Двадцяти одного». Що це таке – спробуйте зрозуміти з моїх виписок чи все ж зробіть над собою зусилля і прочитайте саму книжку. Мої виписки мають лише заохотити вас до цього і дати відчуття «смаку» книжки. Сподіваюся, мені це вдається:
  • Мета життя – це життя з метою.
  • Фостер С. Макклілан: «Довіряй собі. Створи собі таке життя, яку ти будеш щасливий вести до кінця днів своїх. Реалізуй себе до кінця, роздуваючи з крихітних внутрішніх іскор полум'я звершення».
  • Люди, які вивчають інших людей, знаходять мудрість, люди ж, які вивчають себе, знаходять осяяння.
  • Коли ти усвідомлюєш, чого саме хочеш досягти в житті - в матеріальному, емоційному, фізичному або духовному аспектах, - і проводиш свої дні в досягненні цих цілей, ти врешті-решт знайдеш вічну радість.
  • У кожного з нас, поки ми ходимо по Землі, є своя героїчна місія. Завдання в тому, щоб виявити її і, таким чином, пізнати головну мету свого життя.
  • Бенджамін Дізраелі: «Секрет успіху - в постійності мети».
  • Не можна потрапити в ціль, якої не бачиш - точне визначення предметів наших бажань (у свідомій, фізичній і духовній сферах) є вирішальною умовою для їх виконання.
  • Кожному, хто хоче вдосконалити як свій внутрішній, так і зовнішній світ, буде корисно взяти аркуш паперу і почати записувати цілі, які він ставить в житті (про це говорять усі книжки і курси з самоорганізації – та чомусь більшість цього не робить – прим. моя).
  • Життя здебільшого дає нам те, що ми від нього просимо.
  • Гете: «Усі ми стаємо схожі на те, що ми любимо».
  • П'ятиетапний метод для досягнення своїх цілей і виконання задумів:
1) чітко уяви кінцевий результат;
2) створи позитивний тиск на самого себе;
3) визнач точний кінцевий термін;
4) виконуй необхідні нові дії двадцять один день підряд;
5) не забувай радіти, поки ти йдеш по дорозі своїх цілей і свого призначення.
  • Коли ти привчиш свою свідомість ототожнювати винагороду з корисними звичками, а покарання з поганими, твої слабкості швидко залишать тебе.
  • Мета, що не закріплена на папері – це взагалі не мета. Купи щоденник (для цього підійде і звичайний зошит), назви Книгою Бажань і занотовуй туди всі свої задуми, цілі і мрії (надзвичайно ефективний прийом - вклеювати у свою Книгу Бажань зображення того, що тобі хочеться). Розділи свою Книгу Бажань на окремі сторінки для цілей, які ти ставиш в різних сферах свого життя (фізична форма, фінансові питання, взаємини з іншими і, найважливіше, - твої духовні цілі). Щодня переглядай цю Книгу, хоча б кілька хвилин (теж досить відомий прийом, розрекламований фільмом «Секрет» - прим. моя).
  • Єдиний спосіб закріпити нову звичку – це весь час направляти на неї стільки енергії, що стара буде змушена непомітно піти, як гість, якому не раді.
  • «Магічне Правило Двадцяти Одного»: для того, щоб нові вчинки стали звичкою, потрібно виконувати ці нові дії двадцять один день поспіль (от люблять вони усьому надавати магічності й обов’язково писати усі слова з великих літер. Хоча, з іншого боку, напиши вони просто суть цього правила – більшість і уваги не зверне – прим. моя).
  • Ніколи нічого не роби, тільки тому, що ти повинен. Єдина причина робити щось – це твоє бажання робити це і впевненість у тому, що це правильна справа.
Робін Шарма. Монах, який продав свій "Феррарі"
PS. От і закінчилася третя частина виписок. Думаю, на цьому етапі більшість вже визначилася, чи цікавить їх ця книжка (і ця тема взагалі). Якщо ви належите (як і я) до тих, кого ця книжка захопила - для вас радісна звістка. Завдяки видавництву "Країна Мрій" маємо не мій любительський, а професійний переклад цієї книжки українською мовою.

PPS. Продовжимо у середу. Щасливого недільного дня і понеділка приємних змін.

Немає коментарів:

Дописати коментар