22 квіт. 2020 р.

Переваги тренування вдома

{{Оскільки статті були написані до початку пандемії CoViD-19 і з надією на те, що незабаром ця напасть минеться, у тексті не буде згадуватися коронавірус та усе, що з ним пов'язано. Прошу виявляти свідомий підхід до матеріалів і самостійно вносити необхідні корективи.}}
Тренажерна зала - це залежність
Прихильникам тренувань вдома, що потрапили на цей сайт в результаті цілеспрямованого пошук у найкращих вправ для тренування м'язів в домашніх умовах, думаю, нічого аргументувати не потрібно. Усім іншим, хто все ще вагається у виборі між тренажерною залою і заняттями вдома, спробую дати відповідь на питання, чому вдома тренуватися краще, ніж у тренажерній залі.

І відповідь ця досить проста: тому що тренажерна зала – це залежність. Від тренерів і тренажерів, від думки оточуючих і навіть від погодних умов. Ти приходиш в зал, щоб зміцнити своє тіло, а потрапляєш в магазин мрії з безліччю блискучих металевих машинок. Їх десятки, і кожна до твоїх послуг. Ти захоплюєшся процесом і забуваєш про мету. Ти витрачаєш свій час на те, щоб навчитися правильно користуватися тренажерами замість того, щоб правильно тренуватися. Ти чекаєш своєї черги до тренажера, який буде диктувати твоєму тілу, як йому рухатися. Навіть якщо ти уникнеш цього тренажерного божевілля, на початку кожного тренування ти будеш збирати по всьому залу розкиданий інвентар, який до середини тренування знову кудись зникатиме. Твої тренування перетворяться на квест, що передбачатиме пошук інвентарю і перескакування з одного тренажера на інший. Ти почнеш сумніватися в своїх здібностях і можливості хоч якогось прогресу.


А якщо одного разу, з відчаю забившись у найдальший куток зали, ти вирішиш згадати шкільні уроки фізкультури і просто почнеш присідати / віджиматися – з'явиться ВІН. Персональний тренер, інструктор-всезнайка. І раптом виявиться, що і присідаєш ти занадто глибоко, і лікті в віджиманнях у тебе стоять занадто широко, і взагалі цей м'яз (тут буде довге латинське слово) краще проробляти он на тому тренажері. А він тобі, звичайно ж, допоможе, він все розповість і покаже. Адже він не просто кращий тренер, він ще і ходяча інструкція до всіх тренажерів в залі. І тебе знову затягне в цю гігантську воронку марного тренінгу. Де ти витрачаєш свої гроші, щоб витратити свій час. Де неефективно тренується тіло і деградує мозок (адже більшість тренажерів наскільки обмежують твої рухи, що мозку просто нічого контролювати). Де тебе оточують порадники з розумним виглядом і статурою ще гірше твоєї. Де на тренажерах сидять (не займаються!) базіки і роззяви, що ходять в зал лише тому, що це модно або тому, що фірма оплатила їм річний абонемент.

Тобі це треба? У тебе так багато грошей і вільного часу, щоб витрачати їх на безрезультатні тренування? Ти хочеш стати сильнішим чи навчиться користуватися всіма тренажерами в залі?

Якщо ти вибираєш силу (а не її видимість) – тренуйся вдома. Повір, домашні вправи здатні зробити тебе сильнішим значно швидше і ефективніше, ніж більшість новомодних хромованих механізмів у тренажерній залі. Тренування вдома – шлях до незалежності від усього, про що я писав вище. Це шлях сильної волі і сильного тіла, шлях постійного пізнання і вдосконалення. Шлях, яким пройшли тисячі великих атлетів минулого. Шлях, що веде до перемоги.

Якщо я зміг вас переконати – давайте разом усе сплануємо.

Немає коментарів:

Дописати коментар