18 квіт. 2020 р.

Тренування вдома: підготовча робота

Будь-яке починання вимагає попередньої підготовки. І, найчастіше, успіх справи визначається саме ретельністю цієї підготовки. Тренування вдома – не виняток. Тому слід підійти до цього відповідально. Щоб тренування легко увійшли в ваш життєвий графік і забезпечили досягнення поставлених цілей (нарощування м'язів, розвиток витривалості або схуднення), слід опрацювати кілька важливих питань:
  • оцінити рівень своєї фізичної підготовленості для вибору адекватних фізичних навантажень (дивись попередню статтю);
  • підібрати час для тренувань;
  • організувати свій куточок для домашніх вправ;
  • змайструвати або придбати необхідний інвентар (якщо ви вирішили тренуватися з інвентарем);
  • підібрати необхідну музику для тренувань, що відповідатиме передбачуваній інтенсивності й тривалості занять;
  • переглянути і внести зміни в режим дня (тренування можуть вимагати додаткового прийому їжі або збільшення тривалості сну);
  • визначитися з тренувальною програмою, що відповідатиме саме вашим цілям;
  • вибрати вправи для розминки і основного тренування;
  • знайти джерела мотивації, які допоможуть продовжувати тренуватися, коли піде на спад початковий ентузіазм.

Також дуже бажано знайти партнера для тренувань. Він не тільки убезпечить вас від можливих травм при роботі з важкою вагою (для вправ в домашніх умовах це не є таким актуальним). Головне – партнер зможе проконтролювати правильність виконання вправ і додасть до тренувань змагальний елемент, а це відразу ж позначиться на якості занять.

І пам'ятайте: гарний початок – половина справи. Прийнявши до уваги згадані фактори, ви зможете грамотно організувати ефективні тренування, що дадуть змогу отримати очікуваний результат у найкоротші терміни. Сподіваємося, представлена ​​в наступних статтях інформація допоможе вам отримати від своїх занять максимальну віддачу.

Три головні принципи правильних тренувань: посильність, поступовість, повторюваність – правила, без яких неможливо досягнути бажаних результатів у будь-якому спорті.

Чому не тренажерна зала? Тим, хто все ще вагається у виборі між тренажерною залою і тренуваннями вдома: основні аргументи на користь домашніх тренувань.

Оцінювання фізичної підготовленості. Кілька простих тестів, які допоможуть оцінити рівень своєї фізичної підготовленості для правильного вибору початкових тренувальних навантажень.

Як скласти програму тренувань (частина 1. Мета і умови тренування). Які фактори слід враховувати, складаючи індивідуальну ефективну програму домашніх тренувань.

Немає коментарів:

Дописати коментар