4 лют. 2015 р.

Про критику, книжки і глузування

Афоризм:


Намагайся чинити так, щоб несправедлива критика стала ще несправедливішою. Жан Ростан.

Крилатий латинський вислів (і його транскрипція, підкреслення вказує наголос):


Nullus est liber tam malus, ut non aliqua partie prositуллус ест лібер там малус, ут нон аліква парте прозіт]: не буває наскільки поганої книжки, щоб у ній не було нічого корисного. Пліній Старший.

Значення іншомовного слова:


Сарказм (грец.σαρκασμός, від σαρκάζωрозриваю м’ясо): їдке, викривальне, іноді гірке глузування.

PS.


Ті, хто вже досить давно відвідує цей сайт, сподівалися у цьому місці знайти фото природи. На жаль, відсьогодні їх не буде. Поясню.

Від самого початку сайт був орієнтований на щоденне відвідування. Уявлялося, що кожного ранку (саме тому й поставив спеціальний плагін, аби публікації виходили о 00:01) людина заходитиме на сайт, читатиме новий афоризм, вивчатиме крилатий латинський вислів і знайомитиметься (якщо ще не знайома) зі значенням певного іншомовного слова. Як бонус після такої роботи пропонувалося фото природи. Що маємо? Кількість відвідувачів за ці кілька років жодного разу не подолала межі в 50 осіб (підписантів - до 30 осіб), тож час міняти концепцію. Не хвилюйтеся, все залишиться майже так само. Єдина кардинальна зміна - більше не буде фото (час на його вишуковування значно перевищує очікуваний ефект).

У постскриптумі ж частіше буду давати пояснення тих чи інших висловів, їх історичне тло та вплив на сьогодення. Зокрема, саме сьогоднішній крилатий латинський вислів надихнув мене свого часу на створення цього сайту (точніше - його літературної частини, де я викладаю виписки з прочитаних книжок).

Немає коментарів:

Дописати коментар