1 трав. 2015 р.

Ламикін О.Д. Секрети людей, у яких не болять суглоби й кістки (завершення)

Ламикін. Секрети людей, у яких не болять суглоби й кістки
Сьогодні завершуємо наше знайомство з книжкою, присвяченою здоров’ю кісток і суглобів (Олег Ламыкин. Секреты людей, у которых не болят суставы и кости. – М.: АСТ, 2014 – 320 с.). У своїх минулих публікаціях (див. частина 1, частина 2) я згадував, що трохи модифікував запропоновану автором систему, аби її можна було використовувати як ранкову гімнастику. Тому у сьогоднішній статті запропоную ще кілька виписок з книжки та розкажу про здійснені мною зміни (у цьому місці хотів розмістити зведену рокарта з двох попередніх публікацій, але вона завелика, томі написи виходять замалі й малорозбірливі. Кого зацікавить - пишіть через форму контакту на сторінці "Інфо" (угорі праворуч), я надішлю електронкою).

Тепер – щодо моїх змін. Я прагнув максимально скоротити час заняття, але при цьому дати навантаження на все тіло. Тому об’єднав кілька мостів у групи (у книжці вони називаються «доріжками»). При цьому починаю з найлегших мостів – вони слугують для розігріву тіла, а вже потім переходжу до важчих і складніших. Як це виглядає на практиці:
1. Опора на коліна і долоні. Проходжу всі мости для долонь від повністю відкритих до закритих (стиснених у кулаки): 6 мостів.
2. Останній міст (на кулаках) роблю вже з опорою на випрямлені пальці ніг (одночасно проробляються і корпус і ступні). Потім, без перерви – «тримаю сонце» почергово на лівій і правій руці, далі, знову без перерви – «лук». Всього 3 кола по 12 секунд кожна вправа.
Перший набір "мостів" для ранкової гімнастики

3. «Цапля» + «архат» (почергово на обох ліктях) + «лук» (з прямими ногами). 3х12.
Другий набір "мостів" для ранкової гімнастики
4. Скручування ліворуч і праворуч. 3х12.
5. «Малий міст» з опорою на голову (горілиць) + натискання на голову руками зліва і справа + «Малий міст» з опорою на голову (долілиць, тіло з підлогою утворюють трикутник). 3х12.
5. «Вершник». 3х12.

Вкладаюся у 25-30 хв., після чого – душ і перехід у звичний ранковий режим. Але відчуття не дуже звичні – гордість від того, що не полінувався і зробив плюс тонус тіла дають додаткову впевненість у собі й навіть деяку ейфорійність. До речі, про лінь: певен, що мало у кого вистачить наполегливості щоранку починати з підрахунку 300 кроків. А так – думаєш «ну добре, лише постою 12 секунд в упорі лежачи». Це зовсім неважко – і незчуєшся, як уже «тримаєш сонце». А там одне за одне – і пішло-поїхало…

Як бачите – ніби й те, що пропонує автор, але не зовсім. Я переробив його таким чином, а кожен з вас може обрати свій варіант. Мені з залишається лише навести обіцяні виписки:
  • Духовний ріст починається з аналізу, вивчення своїх рис характеру і зміни їх в кращу сторону.
  • Все, що ми відправляємо в світ, спочатку створюється всередині нас і діє всередині нас (подумайте про це, коли вас переповнюватимуть негативні емоції до когось – прим. моя).
  • Навчитися любити, прощати і дякувати - це наказ Бога, Його план побудови нашого щастя!
  • Ми повинні назавжди відмовитися від психології жертви поганих людей і обставин, перестати скаржитися і зрозуміти, що нас навчає саме життя через перемоги і поразки.
  • Життя - це мій простір сили.
  • Тайцзи-цюань – це чудова техніка і гімнастика, здоров'я і енергетика разом.
  • Тіло допомагає нам подолати депресивний настрій дуже швидко і просто - через заняття на свіжому повітрі!
  • Кістки містять воду в кількості близько 50 %.
  • Один кілограм кісток покриє собою, якщо розтягнути всі шари цієї тканини, поверхню в 130 000 кв. м!
  • Кінці пальців дуже чутливі, імпульси від них сильно впливають на нервову систему і мозок.
  • Постукування пальцями можна проводити навіть сидячи. Але сила ударів не повинна бути дуже маленькою - вона повинна пробуджувати нервові імпульси. Ці дії стимулюють мозок і розвивають інтелектуальні здібності (а ви звертали увагу, що коли ми над чимось задумуємося – іноді починаємо тарабанити пальцями по стільниці: чи не в цьому причина? – прим. моя).
  • Створювати щось своїми руками – одна з найбільших здібностей людини, що розвиває його особистість і розум (деякі психологи вважають, що саме відсутність видимих результатів своєї роботи призводить до нервових виснажень, таких притаманних нашому часу – прим. моя).
  • Внутрішнє вухо, незважаючи на назву, відповідальне не за слух, а за підтримання рівноваги.
  • Розвиток сили духу починається з підпорядкування людській волі свого тіла разом з його бажаннями.
  • Наша плоть – це тварина, в якій живе свідомість.
  • День без роботи – день без їжі (одна з інтерпретацій відомого виразу «хто не працює – той не їсть», який, до речі, має біблійне походження: див. 2Сол., 3:10прим. моя).
  • Фактично виправити поставу допомагають м'язи, що оточують хребет. Адже самі хребці - це просто кісточки, сполучені в ряд.
  • Послужливий розум – та частина свідомості, яка завжди виправдовує дії людини, якими б абсурдними вони не були.
PS. Докладно природну систему живлення організму автор описує у своїй книзі «Це смачне і корисне життя» (рос. «Эта вкусная и полезная жизнь»), але я в найближчий час її опрацьовувати не буду, тож кого ця тема цікавить – беріть на самостійне опрацювання. І не забувайте відвідувати розділи цього сайту «Тренировки дома» (рос.) та «HomWorkout» (англ.), де можна знайти необхідну інформацію про все, що пов'язане з тренуваннями без інвентарю чи з мінімальною його кількістю.

Немає коментарів:

Дописати коментар