1 серп. 2016 р.

Куди я зник

Чому не з’являються нові публікації?
Не впевнений стовідсотково, але думаю, що у декого з читачів цього сайту виникло щодо мене запитання, винесене у заголовок. Це й не дивно, адже обіцяв писати нові статті й книжкові огляди ледь не щотижня, в останній публікації запевнив, що незабаром познайомлю з якоюсь надзвичайно цікавою книжкою – і ні гу-гу. Веб-автори з досвідом напевне здогадалися, в чому може бути причина (точніше – дві): або втратив інтерес до розвитку сайту й знайшов собі нове захоплення, або ж почав паралельно розвивати інший сайт. У моєму випадку правильними є обидва здогади.

Почну з кінця – й справді, вже давно виношував ідею зробити сайт про тренування в домашніх умовах (лише з вагою власного тіла чи з використанням мінімальної кількості інвентарю). Бо набридла постійна реклама супертренажерних залів з річним абонементом у декілька десятків тисяч гривень. Та й читання книжок Брукса Кубіка про тренінг динозаврів даремно не минулося. Останнім поштовхом до дії стали книжки Джона Джеймса Робінсона (Xfactor-а) про MFA (сайти, призначені для заробітку за допомогою Гугл Адсенс). Оскільки мене тема тренувань цікавила давно, прочитав (і перевірив на собі) досить багато тематичної літератури, а тут ще й обіцянка заробити на уподобанні гроші – хто б втримався. Не все, звичайно, пройшло так, як собі намріяв (якось напишу і про це), але на сьогодні вже створено каркас російськомовного «Тренировки дома» та англомовного «HomWorkout». Поки що відвідуваність невелика, але ж це лише початок, тому надії не втрачаю…


Стосовно другої причини такої тривалої перерви – це англійська мова. Вперто, затято уникав її вивчення (та й у школі й виші «вчив» французьку), але далі відступати нікуди. На роботі все прозоріше натякають на необхідності володіння англійською, дітям слід буде зі шкільними завданнями допомагати тощо. Останньою краплею виявилася книжка з … математики. Здивовані? Я був здивований не менше. Річ у тім, що математика – це моя схованка від непостійності сьогодення. Коли навколо незрозумілий хаос і все, здається, некеровано летить шкереберть, я звертаюся до математики. Як острівця стабільності. На якому, незалежно від партій при владі й геополітичного курсу країни, без врахування позиції президента та курсу валют завжди 2 + 2 = 4 і a2 + b2 = c2. Наприкінці року якраз трапився черговий цейтнот, і я знову вирішив «сховатися» у красу чисел Фібоначчі та всюдисутність золотого перерізу. Ба ні: автор першої ж обраної книжки порадив вчити англійську. Мовляв, і книжок цікавих англійською значно більше, і матеріалів у мережі море. Подія ця співпала у часі з черговим нагадуванням про бажану англомовність на роботі, тому просто проігнорувати такий прозорий натяк від життя я не міг.

Можливість якихось курсів відкинув відразу: чомусь у мене стійка аналогія між тренажерною залою і курсами з вивчення іноземних мов - в обох випадках вони зацікавлені, аби ви відвідували їх щонайдовше. Тому кілька вечорів було витрачено на пошуки інтенсивних, але доступних для початківця можливостей самостійного вивчення англійської мови. Зупинився на методиках Байтукалова (лексика) та Драгункіна (граматика). Поки що говорити про якісь результати зарано, однак певні враження вже накопичилися, тому незабаром поділюся ними (а також граматичним конспектом з книжок Драгункіна) в одній з наступних публікацій.

І останнє (щоб уже остаточно розрахуватися з боргами): книжка, про яку я обіцяв написати – «MINI-звички — MAXI-результати» Стівена Гайза. Прочитайте поки що самі – гарантую, що не пожалкуєте.

На цьому все, до скорої (я сподіваюся) зустрічі.

2 коментарі:

  1. "MINI-звички — MAXI-результати" - класна книга.
    Добре, що вирішив сайт зробити, тільки пам'ятай, що потрібно у кожну статтю включати по 3-15 ключових фраз (шукати по Яндекс Директ). Якщо писати не під ключові фрази, то відвідуваність буде невисокою (як на наших блогах).
    Якщо є можливість, можна паралельно вести відеоканал на Ютубі, я дивуюсь, наскільки швидко люди розкручують свої відеоканали. Таке враження, що колись блоги перемогли форуми, а тепер соцмережі і Ютуб перемогли блоги.
    P.S. А математику не люблю.Буває рахуєш цілу сторінку, в результаті виходить нуль. Для чого було стільки розрахунків проводити :)

    ВідповістиВидалити
  2. Я ключовики збирав через Вордстат Яндекса та Планувальник Гугла. Намагаюся все робити, як книжка пише. З каналом на Ютубі поки що не визначився, хоча й справді бачу різке зростання.

    ВідповістиВидалити