28 лист. 2016 р.

Нова звичка до Нового року

Нова звичка
Наближається Новий рік. А що люди поробляють в ніч з 31 грудня на 1 січня? Так, п’ють шампанське. Так, їдять посеред ночі олів’є і мандаринки. Так, ходять одне до одного у гості. Але основне – підводять підсумки року минулого і планують рік майбутній. А ще – починають нове життя (точніше, мріють його почати): обіцяють собі й оточуючим відмовитися від шкідливої їжі, більше займатися спортом, знайти кращу роботу і налагодити особисте життя.

Як не гірко це визнавати – більшість цих мрій так і залишиться мріями. І не лише тому, що переважна кількість людей не вміють перетворювати мрію в реальний план досягнення поставленої цілі. Просто час для початку змін обрано не дуже вдало: тривають новорічно-різдвяні свята, навколо надмір їжі та алкоголю, порушено режим дня. Все це заважає відразу й почати запроваджувати намріяні зміни в життя. А перші 7 днів – чи не найголовніший період на шляху до будь-якої мрії. Потім ви повернетеся у звичну круговерть робота/сім’я/робота – і силу початкового імпульсу буде втрачено. Ви знову залишитеся з мрією, але без змін.
Чому б не змінити цю прикру щорічну ситуацію на краще? Сьогодні понеділок і до Нового року залишилося 33 дні. Понеділок – це ж маленький Новий рік: усі зміни у своєму житті протягом року ми плануємо саме з понеділка. 33 дні – достатній термін для закріплення нової звички (чи відмови від старої). Давайте почнемо бажані зміни у своєму житті від сьогодні. Витратьте залишок понеділкового дня на планування і вже завтра зробіть перший крок. Такий варіант має кілька переваг:
  • зараз ви живете у звичному ритмі, тож знайти час для нової звички значно простіше;
  • наприкінці року ми традиційно мобілізуємо усі свої сили для завершення поточних справ, тож на цій хвилі піднесення зробити кілька додаткових зусиль буде значно простіше;
  • очікування новорічно-різдвяних вихідних є гарним стимулом для підтримання ваших зусиль в ті моменти, коли початкового завзяття не вистачає.
А найбільший плюс: у новорічну ніч, коли більшість буде лише загадувати свої бажання (підсвідомо здогадуючись про їх нездійсненність) – ви відчуєте неймовірне піднесення від того, що одне з ваших бажань вже стало реальністю. Повірте, ці відчуття варті докладених зусиль.

PS. Православним і греко-католикам нагадую, що сьогодні почався Різдвяний піст – ще одна причина саме від сьогодні почати боротьбу зі своїми шкідливими звичками. Успіху!

PPS. Якщо потребуєте зовнішнього стимулювання – озвучте свій задум в коментарях, і спільнота читачів цього сайту буде слідкувати за вашими успіхами. Така відповідальність допоможе у хвилини ліні чи зневіри.

Немає коментарів:

Дописати коментар