5 лют. 2016 р.

Як заробити бали на twirpx

Як заробити бали на twirpx
Ті, хто періодично навідується на цей сайт, знають, що читаю я досить багато. Зважаючи на те, що сучасні технології виготовлення книжок дають можливість надрукуватися практично будь-кому, волію спочатку ознайомитися з книжкою, а вже потім витрачати гроші. Для скачування книжок у форматі fb2 (що найкраще підтримується моїм планшетом і дає можливість робити закладки, які потім і перетворюються на виписки для цього сайту) використовую переважно два сайти – безкоштовний RoyalLib та умовно-платний twirpx. На останньому частіше з’являються новинки, тож якщо не знаходжу на RoyalLib – у більшості випадків знаходжу на twirpx. Чому він умовно-платний? Бо за скачування книжок на twirpx знімаються бали, які можна або заробити, або купити. Заробити бали можна за викладання відсутніх книжок або за дооформлення уже викладених.
Сьогодні хочу розповісти про можливість заробити додаткову кількість балів за уточнення типу вже викладених на twirpx файлів. Справа в тому, що система класифікації за типами була введена лише нещодавно, і більшість давніх файлів знаходиться в загальному розділі. Ваше завдання – знайти такі файли і вказати для них правильний тип. Можна просто відкрити розділ, у якому ви досить непогано розбираєтеся, і переглянути усі викладені там файли, а можна зробити простіше і швидше.

Крок перший – дивимося, які є типи файлів:
Типи файлів на twirpx

Крок другий – вбиваємо в пошуковик twirpx ключове слово. Наприклад, ми хочемо переглянути, чи всі словники віднесені до правильного типу. Вводимо в пошуковик сайту «словник» і переходимо на останню сторінку результатів пошуку (оскільки спочатку зазвичай йдуть категорії, а нам потрібні саме файли). Дивимося, чи всі знайдені файли мають відповідне позначення:
Позначення файлів на twirpx

Крок третій (полегшує перегляд) – щоб не переглядати всі файли, клацніть на ярличку, де повинен бути тип файлу (на малюнку позначено червоною стрілочкою), і система сама відсортує всі файли, у назві яких є слово «словник», але не вказано тип файлу.

Крок четвертий (бало-заробляючий) – відкриваємо знайдені файли в окремих закладках, якщо є сумніви – скачуємо файл на комп'ютер і переглядаємо відповідність опису та змісту (за це знімуть певну кількість балів, але заробите за виправлення мінімум удвічі більше). Якщо все правильно - натискаємо під описом файлу в розділі «Внести пропозицію» посилання «виправити».

Виправлення файлів на twirpx
У вікні виправлення вказуємо правильний тип файлу (стрілочка № 1) і не забуваємо підтвердити пропозицію, натиснувши «Зберегти пропозицію» (стрілочка № 2).

Збереження змін у файлах на twirpx

У новому вікні ви побачите, що ваша пропозиція пішла на перевірку модератора. Зазвичай через кілька годин (якщо ви все зробили правильно) у вас з'являться додаткові бали (або у своєму «Особистому кабінеті» ви побачите повідомлення про відхилення запропонованої вами правки).

Описаним вище способом за годину я «заробляю» близько 1000 балів. Можна ще збільшити цю цифру, якщо паралельно заглядати в описи файлів, для яких ви змінюєте тип: дуже часто там досить безграмотно оформлено бібліографічний опис. Пишуть, наприклад «Москва, Видавництво "Наука", 1998 рік, 450 сторінок», а потрібно «М.: Наука, 1998. – 450 с.». Як бачите, виправлень на 30 секунд, а додаткові 5-10 балів на кожній книжці можна заробити.

PS.

На twirpx цю інструкцію «зарубали» - стверджують, що дуже багато людей кинуться бездумно встановлювати типи файлів подібним способом і модераторів завалить роботою. Не знаю, чи це справжня причина, чи щось інше. Поки що мій сайт читає не дуже багато людей, тож нехай ця інструкція буде невеличкою нагородою за вашу прихильність. Також пишіть у коментарях свої twirpx-логіни – кожному нарахую по 100 балів (більше за один раз система не дозволяє).
Також можу створити вам окремий вічний акаунт з необхідною кількістю балів (але це - вже не безкоштовно).

PPS.

На цьому все, пішов читати неймовірно цікаву книжку. Яку? Дочекайтеся, і дізнаєтеся. І не забувайте зазирати на сторінку цього сайту у Фейсбуці - нагадую, що там щодня з'являється нова цитата з цього сайту в графічному вигляді, зручному для пересилання і обміну.

3 коментарі:

  1. Колись на twirpx можна було декілька разів реєструвати той самий мейл. Тепер лавочку прикрили :(

    ВідповістиВидалити
  2. Павле, якщо потрібно, пиши twirpx-логін, у мене там близько 2000 балів, перекажу, скільки зможу.

    ВідповістиВидалити
  3. Поки що накачав років на три для читання.
    Але буду пам'ятати.

    ВідповістиВидалити